Over ons

Wij, Ard-Jan en Bertine, zijn een enthousiast stel en wonen samen met onze honden in Loenen, op de veluwe. We zijn echte dierenliefhebbers en trotse eigenaar van zes herders. Twee Duitse herder langstokhaar, drie Oudduitse en een Zwitserse witte herder. We wonen op een heerlijke plek, en net als wij genieten onze honden hier ook van.

Kira, Beibhinn, Shiva, Ahava,Duco, Chloë wonen bij ons in huis en hebben daarnaast de ruimte om buiten vrij rond te lopen. Regelmatig gaan wij er ook met hen op uit.
We fietsen met hen, maken een uitstapje naar het dorp, gaan een dagje weg of met ze op vakantie. Ons leven draait voor een groot deel om hen.

Onze kennel is vernoemd naar ons teefje Kira. Ze is onze eerste gezamenlijke hond en heel speciaal voor ons.  Wij fokken met de Oudduiste herder en de Duitse herder langstokhaar. We vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier bij te dragen aan het fokken van dit prachtige ras. Wij maken een heel overwogen keuze in het kiezen van een combinatie. Hier gaat heel veel tijd en onderzoek aan vooraf.  Naast gezondheid en socialisatie hechten wij grote waarde aan goede voeding voor onze honden. Wij voeren onze honden verse vleesvoeding, KVV of BARF. Ook onze pups krijgen dit tijdens het opgroeien te eten. Hiervan zijn de resultaten zichtbaar in gezondheid, groei en vacht. Een hond is een carnivoor en kan het beste overweg met een menu van verse rauwe voeding. Ook van degenen die een pup van ons kopen, verwachten wij dat zij de pup een menu van vers gaan voeren. Hierover krijgt u uitgebreid uitleg en advies. Als u van plan bent om uw pup brok te gaan voeren, dan zijn wij niet de juiste fokker om bij aan te melden. Verder worden onze honden, en ook de pups, getiterd, getest op antistoffen, in plaats van standaard gevaccineerd. https://www.vaccicheck.nl/wat-is-vaccicheck

Wat betreft de socialisatie geven wij de pups in de nestperiode ook een stukje training op het gebied van zindelijkheid, zelfbeheersing en benchtraining. Wij werken volgens de principes van ''puppy culture''. Een programma op het gebied van vroege socialisatie en training. https://shoppuppyculture.com/pages/puppy-culture-1 . Ook zijn wij vanaf ons C nest gestart met Early Scent Introduction ESI .

Op de leeftijd van 7 weken krijgen de pups een karaktertest. Aan de hand hiervan kijken we welke pup bij welk baasje het meeste op zijn plaats is. Vanuit onze hobby en passie steken wij veel energie in de pups, en doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te laten opgroeien. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat de pups bij de juiste nieuwe baasjes terecht komen. Baasjes die zich voor hondenleven lang willen verbinden aan hun hond en er alles aan zullen doen om hem een fantastisch leven te geven. Wij verwachten van de toekomstige pupeigenaren dat zij zich inzetten om verder te gaan met de start die wij de pups gegeven hebben. Wij verwachten van geinteresseerden dat zij onze visie delen op het gebied van omgaan en opvoeden van de pup, en zich hierin verdiepen. Wij vermijden fysieke correctie, druk en intimidatie, gezien dit hondenwelzijn kan schaden en niet nodig is om een fijne samenwerking op te bouwen met je hond.

Als we na een kennismaking overeenkomen dat u in aanmerking komt voor een pup van onze kennel, dan kunt u van ons een mooi en leerzaam traject verwachten. Uiteraard komt u een aantal keer moeder en pups bezoeken. En naast een uitgebreid puppypakket kunt u rekenen op een lezing/training op het gebied van gedrag, voeding en gezondheid en een echt puppyfeestje. Dit betekend dat u misschien een keer vaker naar Loenen zult afreizen. Voelt u zich aangesproken na het lezen van deze website? Neem contact op voor meer informatie. 

Wij staan geregistreerd bij de NVBK en de Raad van Beheer onze pups ontvangen daar een afstammingsbewijs/stamboom van.

 Onze pups zijn niet beschikbaar voor doelen als; KNPV werk, erf-of kennelhonden, hulphonden die extern opgeleid worden of waarbij castratie verplicht is.