Over ons

Wij, Ard-Jan en Bertine, zijn een enthousiast stel en wonen samen met onze honden in Doetinchem. We zijn echte dierenliefhebbers en trotse eigenaar van zes herders. Twee Duitse herder langstokhaar en vier Oudduitse herders. We wonen op een heerlijke plek, en net als wij genieten onze honden hier ook van.

Kira, Ahava, Duco, Chloë, Chai en Faith wonen bij ons in huis en hebben daarnaast de ruimte om buiten vrij rond te lopen. Regelmatig gaan wij er ook met hen op uit.
Ons leven draait voor het grootste deel om hen.

Onze kennel is vernoemd naar ons teefje Kira. Ze is onze eerste gezamenlijke hond en heel speciaal voor ons. Wij fokken met de Oudduitse herder en de Duitse herder langstokhaar, en soms een verantwoorde kruising. We vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier bij te dragen aan het fokken van dit prachtige ras. Wij maken een heel overwogen keuze in het kiezen van een combinatie. Hier gaat heel veel tijd en onderzoek aan vooraf.  Naast gezondheid en socialisatie hechten wij grote waarde aan goede voeding voor onze honden. Wij voeren onze honden verse vleesvoeding, KVV en BARF. Ook onze pups krijgen dit tijdens het opgroeien te eten. Hiervan zijn de resultaten zichtbaar in gezondheid, groei en vacht. Een hond is een carnivoor en kan het beste overweg met een menu van verse rauwe voeding. Ook van degenen die een pup van ons kopen, verwachten wij dat zij de pup een menu van vers gaan voeren. Hierover krijgt u uitgebreid uitleg en advies. Als u van plan bent om uw pup brok te gaan voeren, dan zijn wij niet de juiste fokker om bij aan te melden. Verder worden onze honden, en ook de pups, getiterd, getest op antistoffen, in plaats van standaard gevaccineerd. https://www.vaccicheck.nl/wat-is-vaccicheck Ook hiervan verwachten wij dat de nieuwe eigenaar het advies van ons overneemt.

Wat betreft de socialisatie geven wij de pups in de nestperiode ook een stukje training op het gebied van zindelijkheid, zelfbeheersing en benchtraining. Wij gebruiken onderdelen uit het principe van ''puppy culture''.  https://shoppuppyculture.com/pages/puppy-culture-1 . Ook zijn wij vanaf ons C nest gestart met Early Scent Introduction ESI .

Rond de 7 weken leeftijd bekijken we welke pup het beste in welke situatie zal passen. We kijken naar welke aanmeldingen we hebben en hoe de situatie is en welke pup ons inziens daar het beste bij past. Vanuit onze hobby en passie steken wij veel energie in de pups, en doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te laten opgroeien. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat de pups bij de juiste nieuwe baasjes terecht komen. Baasjes die zich voor hondenleven lang willen verbinden aan hun hond en er alles aan zullen doen om hem een fantastisch leven te geven. Wij verwachten van de toekomstige pupeigenaren dat zij zich inzetten om verder te gaan met de start die wij de pups gegeven hebben. Wij verwachten van geinteresseerden dat zij onze visie delen op het gebied van omgaan en opvoeden van de pup, en zich hierin verdiepen. Wij vermijden fysieke correctie, druk en intimidatie, gezien dit hondenwelzijn kan schaden en niet nodig is om een fijne samenwerking op te bouwen met je hond.

Zoals u kunt lezen hebben wij best een aantal eisen voor de nieuwe eigenaar. Dit komt voort uit de kennis en ervaring die wij hebben. Door een combinatie van welzijn, gezondheid, voeding en visie streven wij er naar het beste uit een hond te halen. Dit komt niet alleen ten goede aan de hond, maar ook aan de nieuwe baasjes. Als we na een kennismaking overeenkomen dat u in aanmerking komt voor een pup van onze kennel, dan kunt u van ons een mooi en leerzaam traject verwachten. Uiteraard komt u een aantal keer moeder en pups bezoeken. En naast een uitgebreid puppypakket kunt u rekenen op een lezing/training op het gebied van gedrag, voeding en gezondheid en een echt puppyfeestje. Dit betekend dat u misschien een keer vaker naar Doetinchem zult afreizen. Ook houden we graag contact nadat je de pup opgehaald hebt. Zo zullen we regelmatig een reünie plannen en is er van ieder nest een eigen WhatsApp groep met de betreffende baasjes van dat nest. Ook is er een Facebookgroep van alle nakomelingen van onze kennel.

Wanneer kun je je aanmelden voor een pup? Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat wij dit op deze website of onze Facebookpagina melden. 

Ook besluiten wij pas na een kennismaking(en) of je in aanmerking komt voor een pup van onze kennel. Wij richten ons hele leven in om jouw toekomstige pup groot te brengen. Dit is vaak letterlijk bloed, zweet, tranen en een flinke financiële investering. We gaan voor het hoogst haalbare. Wij verwachten dan ook dat de toekomstige kopers 100% achter onze visie staan. Voor minder doen we het niet (meer)Spaar je dus de moeite als je je niet kunt vinden in bovenstaand verhaal. 

Wij staan geregistreerd bij de NVBK en de Raad van Beheer onze pups ontvangen daar een afstammingsbewijs/stamboom van.

Wij behouden ons ten alle tijde het recht u een pup te weigeren als wij het niet eens zijn met de situatie waar de pup terecht komt. Mocht vanaf de kennismaking tot aan het ophalen van de pup bij ons twijfel ontstaan om een pup aan u te verkopen, dan behouden wij ons ten alle tijde het recht om geen overeenkomst met u aan gaan.

 Onze pups worden niet geplaatst op een appartement en zijn niet beschikbaar voor doelen als; KNPV, erf-of kennelhonden, hulphonden. Wij nemen geen aanmeldingen aan van buiten Nederland.